Децил глюкозид в косметиці – користь чи шкода?

Зміст:

  • Що таке Decyl Glucoside?
  • Де застосовується Децил Глюкозид?
  • Переваги і недоліки
  • Висновок експертів

Будь-яка жінка знає про те, що запорукою відмінного результату і безпечного використання будь косметики є наявність у її складі натуральних компонентів. Саме це поєднання унікальних властивостей по достоїнству оцінить професійний косметолог.

Крім натуральних екстрактів і масел, до складу декоративної і доглядає косметики обов’язково додаються різні допоміжні речовини. Для збереження терміну придатності використовують консерванти, для ароматизації продукту – спеціальні аромати, а для піноутворення і миючого ефекту використовують Пави.

Поверхнево-активні речовини (Пави) додають в гелі для душу, рідке мило і шампуні, ці добавки можуть бути як безпечними, так і отруйними. Особливою популярністю у любителів натуральної косметики користується децил глюкозид, допоміжний ПАР, який входить до складу багатьох косметичних препаратів.

Децил глюкозид в косметиці   користь чи шкода?

Що таке Decyl Glucoside?

Глюкозид дециловый (Sugar detergent, Polyglucose) отримують в результаті переробки кукурудзяного крохмалю і подальшого його з’єднання з жирними кислотами кокосових горіхів. Це повністю натуральне речовина у вигляді прозорої золотистої рідини без запаху, має обезжиривающими і зволожуючими властивостями.

Де застосовується Децил Глюкозид?

Рослинне походження, відсутність агресивного впливу на шкіру і наявність очищувальних властивостей – основні переваги даного ПАР, завдяки яким децил глюкозид активно використовують у виробництві таких косметичних засобів, як:

  • рідке мило;
  • піна для ванни і гель для душу;
  • очищувальні лосьйони та пінки для шкіри;
  • скраби;
  • піна для гоління;
  • шампуні для частого застосування;
  • вологі серветки.

Саме цьому ПАР віддають перевагу виробники косметики для волосся, оскільки децил глюкозид є єдиним природним речовиною, яка не має агресивного впливу на волосся, а навпаки, навіть покращує їх структуру. Препарат використовують як стабілізатор піни, а також завдяки кондиціонуючим властивостями, додають його в бальзами для догляду за волоссям.

Переваги і недоліки

Незаперечною перевагою цієї речовини є його природне походження. Дециловый глюкозид в якості допоміжного компонента включають до складу мила, піни, шампунів і засобів для видалення макіяжу. Препарат не чинить токсичної дії на шкірні покриви. Він чудово пом’якшує і рівномірно розподіляється на поверхні шкіри, тому широко застосовується в денних поживних кремах і лосьйонах.

Глюкозид безпечний для організму людини, крім випадків, якщо є індивідуальна непереносимість речовини.

Купуючи косметичні засоби, слід уважно вивчати їх склад – деякі виробники додають хімічні Пави, а глюкозид використовують в якості допоміжної речовини для пом’якшення дії штучних компонентів, які в більшості випадків токсичні для шкіри. Дециловый глюкозид міститься в косметичних засобах відомих брендів Garnier і Oriflame, проте там також присутні інші хімічні речовини, здатні викликати алергічну реакцію.

При використанні косметики, що містить дециловый глюкозид, слід уникати попадання засобу в очі, так як речовина може викликати подразнення слизових оболонках.

Висновок експертів

В результаті проведених досліджень, експертами у сфері косметології було встановлено, що децил глюкозид практично нешкідливий для шкіри людини. Речовина можна застосовувати для легкого знежирення шкірного покриву, однак глибоке забруднення глюкозид не видаляє.

Засіб широко застосовується в домашньому миловарінні, його також додають для пеннобразования в шампуні, мило і гелі для душу. Придбати його можна в магазинах для творчості за ціною близько 200 рублів за 250 р. Цей компонент нерідко входить до складу косметики для дітей. Будь-яку продукцію, що містить глюкозид, можна придбати в магазинах натуральної косметики.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями: