Ефірне масло лаванди для волосся: властивості, застосування і склад

Эфирноедля волосся – універсальний натуральний продукт, наділений зміцнюючими якостями і поживними властивостями. У даній статті ми розповімо про користь його застосування та лікувальну дію на структуру волосся.

Універсальні властивості ефірного масла лаванди широко застосовуються в медицині, косметології та хімічної промисловості. Унікальність продукту полягає в його ефективному впливі на організм і зовнішнє сприйняття людини, будь то ароматерапія, або виробництво миючих або миючих засобів побутової хімії.

Дуже благотворно ефірна олія впливає на шкірний покрив людини у складі очищають і відновлюють лікарських або медикаментозних засобів, призначених для догляду за тілом та волоссям. Наділена очисними і поновлюючими властивостями, лавандова олія застосовується при Акне та себореї, запальних проявах на шкірних покривах тіла і голови, сухості і ламкості волосся.

Властивості ефірних масел виняткові. Нарівні з болезаспокійливу, заспокійливу і спазмолітичну дію, ефірна олія має тонізуючі та поліпшують кровообіг властивостями, які сприяють інтенсивному обміну речовин. Ефірне масло відноситься до категорії імуномодуляторів з прямим впливом на рецепторну діяльність людського організму.

Ефірне масло лаванди для волосся: властивості, застосування і склад

Косметологічні методи

Численні цілющі якості лавандового масла використовують в косметології у вигляді добавок або включень в основні препарати, які доглядають за шкірою і волоссям. Чистий продукт використовується рідко, як правило, в якості базового препарату при ароматерапії. Це єдине застосування продукту в чистому вигляді, не входить ні в суміші, ні в склади інших косметологічних засобів.

Принцип такої дії полягає в розчісуванні волосся з нанесенням на них декількох крапель олії. По мірі розчісування запах лаванди стає більш інтенсивним, а саме масло швидко вбирається в волосяну структуру, надовго зберігаючи ніжний свіжий аромат, який має цілющі властивості. Під дією його аромату зникають головні болі, поліпшується пам’ять і піднімається настрій. Лавандова ефірна олія виявляє терапевтичні властивості. Воно негативно впливає на віруси і хвороботворні мікроби, паразитарні бактерії та грибкові форми, пригнічуючи їх життєдіяльність.
Масло лаванди, що входить до складу косметичних засобів, зміцнює і відновлює якість волосся, перешкоджає їх ламкість, крихкість, а також рясного випадання. Його тривале застосування до волосся у складі цілющих косметологічних засобів, що призводить до їх зростання, придбання здорового блиску, об’єму, а також повного позбавлення від лупи.

«Дивовижні властивості ефірних масел, в тому числі лавандового, полягають у тому, що воно може підходити для будь-якого типу шкіри», – говорить головний лікар філії компанії Вівасан, СПб, кандидат медичних наук Володимир Валентинович Кривов. «Але приймати всередину в нерозведеному вигляді лавандова олія категорично не рекомендується. Проблеми, які вирішує ефірне масло лаванди у складі засобів по догляду за волоссям – це їх випадання, лупа, тендітні, ламкі і слабкі волосся. Наше завдання як виробників косметологічних засобів забезпечити максимальну ефективність випускаються препаратів, здатних за короткий час повернути волоссю енергію, блиск і життєву силу», – підкреслив на закінчення Ст. Ст. Кривов.

Основні складові

Теплолюбний квітка з надзвичайно тонким запахом яркоокрашенных суцвіть прийшов у наші широти з мальовничих рівнин Середземномор’я. Ароматне рослина знайшло надійне пристановище на кримському узбережжі та в кавказьких передгір’ях. Там, де цвіте лаванда, повітря кришталево чистий і повністю дезинфицирован. В такій атмосфері нежиттєздатні ні віруси, ні бактерії. Компоненти, що входять до складу складного природного ефіру, складають ароматичну композицію з вмістом близько 250 натуральних інгредієнтів.

Органічні ароматичні феноли, що входять до складу лавандового масла, надають йому численні відтінки запахів різних квіткових рослин:

  • запах троянди дає нонаналь, гераніол і нерол;
  • пряний аромат несуть собою мірцен і ?-терпінен;
  • камфорний запах посилений цинеол;
  • присмак свіжоскошеної трави, що виливається бергамотеном, посилений деревним відтінком кариофиллена і ?-пиненом – тонкого аромату хвої;
  • ледь вловимі нюанси кольору бузку, источаемого ?-терпинеолом, переплітаються з ароматом конвалії, виділяється линалоолом;
  • терпкість надають ? – і ?-оцимены — носії виразного запаху василька в сукупності з яскравим ароматом зеленого яблука, привнесеного фарнезеном.

Крім ароматичних вуглеводнів, в ефірній олії лаванди містяться смоли, дубильні речовини і гіркоти, а також ряд органічних кислот:

  • урсолова;
  • капронова;
  • валеріанова;
  • олійна;
  • оцтова.

Ефірне масло лаванди – це витяжка, одержувана з сировини свіжозібраних суцвіть рослини шляхом дистилляционного водно-парової процесу сублімації. Хімічний процес трудомісткий і складний. Для отримання 1000 грамів ефірної олії потрібно переробити центнер кольору лаванди. Результатом хіміко-технологічного процесу, є отримання висококонцентрованих ефірного продукту, несе цілющі властивості. Не рекомендується застосування витяжки в чистому вигляді, вживання її всередину, або використання в якості базового масла.

Ефірне масло лаванди для волосся: властивості, застосування і склад

Тонкощі і принципи застосування

Незважаючи на те, що лавандова олія підходить для всіх типів шкіри, продукт має ряд рекомендацій по його використанню, а також деякі протипоказання.

Обережність у застосуванні косметологічних засобів на його основі слід проявляти особам, які страждають від бронхіальної астми або нападів епілепсії. Також з великою обережністю рекомендують масло особам, схильним до частих проявів дерматиту, супроводжується алергічними шкірними висипаннями.

Ефірне масло лаванди в своєму складі містить речовину линалол. Воно здатне викликати екзему та шкірний запальний процес – дерматит.

До протипоказань застосування продукту можна сміливо віднести індивідуальну непереносимість самого препарату або окремих речовин, що входять до його складу.

В основному масло лаванди для волосся є одним з основних компонентів і профілактичних косметичних масок. В якості основи застосовують оливкова олія. До кількох ложок основи додається жовток яйця і 4-5 крапель лавандового масла. Компоненти ретельно розтирають, наносять на корені, після чого рівномірно розподіляють маску по всій довжині волосся і утеплюють голову. Маска змивається теплою водою після закінчення півгодини.

Суміші з натуральних продуктів з його додаванням значно впливають на процес відновлення ламкого і тьмяного волосся, а також зупиняють інтенсивність їх випадання. Досить продуктивна суміш-кондиціонер з оцту, бажаного виноградного або яблучного, але не ацетату, настояного на квіткових формах з додаванням кількох крапель масла лаванди. Перед вживанням суміш розводять кип’яченою водою, наносять на волосся на 10 хвилин, після чого змивають.

Відгуки про продукт

Христина У., Москва, 17 років

Я нещодавно дізналася, що вона взагалі існує в природі! Більш ефективного засобу мені поки ще зустрічати не доводилося. Я весь час пересушиваю свої кучері, постійно користуюся щипцями і феном. Вони потьмяніли, стали сипатися. Мені мама порадила – я купила лаванду в аптеці і стала робити маски для волосся і для тіла, додаючи по парі крапель. Догляд – те, що треба. Шкода, що його не можна використовувати щодня.

Галія Насібулліна, Казань

Масло лаванди я віднесла в число фаворитів по догляду за власним тілом та волоссям, поряд з маслом чайного дерева. Продукт має масу достоїнств. По-перше, у нього незначна жирність, і лиснючих слідів після застосування просто не спостерігається. По-друге, – це його водопоглинання. По-третє, – прозорість і тонкий сильний аромат. Шкіра і волосся в мене проблемні. Були. Тепер – ні. Спасибі Дарів Природи!

Вікторія Володимирівна, перукар зі стажем, Нововоронезької

Використовую масло лаванди як доглядає кошти за тілом та волоссям ось уже кілька років. І чоловікові періодично роблю живильні маски для волосся. Помітила, що почалося, було облисіння зупинилося. Волосся відновили свої властивості, стали м’якими (я сама його стрижу), слухняними і добре ростуть. А з маківки перестали сипатися.

Де купити

Масло можна придбати в «Зелених аптеках», або гомеопатичних, що спеціалізуються на рослинних препаратах, в тому числі на ефірних маслах.

Автор статті – Войтенко А. В.

Подобається? Поділіться з друзями:
Здоровий спосіб життя